Яг сайн мах биз? гэж үү. Тийм ээ, “Тэсо лаборатори” гэж бий. Энэ бол манай орны болон олон улсын стандартаар магадлан итгэмжлэгдсэн, шинжлэн судлах сүүлийн үеийн шилдэг байгууллага. Улсын нэрийн өмнөөс ч шинжилгээ судалгаа хийх эрхтэй. Энд л бидний хэрэглэх амт шимтэй шинэхэн махыг судлана шүү дээ. Монгол хүн Монгол эх орондоо монгол малынхаа махыг анх удаа айж болгоомжлох зүйлгүйгээр “medium rare буюу шүүрхий болгож” ч идэх боломжтой болж байгаа нь энэ. Өмнө нь бид элдэв өвчлөл, нян, вирусээс айж, эсвэл хамаа замбараагүй хэрэглэсэн эм тарианаас нь жийрхэн махаа сайтар болгож идэхээс өөр сонголтгүй байлаа даа. Тэгээд гарал үүслийг нь ч мэдэхгүй, осолгүй хонь үхрээ ялгана. Харин одоо Тэсо лаборатори танд малчид болон бизнес, мөн брэндийнхээ нөр төрөөр баталгаа өгч байна.Дээр дурдсан Батмөнх гуай бол Тэсо корпорацитай хамтран ажилладаг олон малчны нэг. Малын тоо толгой нь байнга бэлтгэн нийлүүлэх хүчин чадалтайг илэрхийлэхээс гадна “эрүүл” гэдэг гол шалгууртай ажиллаж байна. Та нийтлэлээ дуустал нь уншаарай, өөр ч гоё зүйлс гарна.
2 Сэтгэгдэл